ČAKOM PONOVO POBOLJŠAO USLUGU GOSPODARENJA OTPADOM

8. prosinca 2023.

Neprekidno obnavljanje specijalnog voznog parka jedan je od najvažnijih prioriteta GKP Čakom u pružanju kvalitetne usluge gospodarenja otpadom.

Nakon što su 2022. godine nabavljena dva specijalna Mercedesova komunalna vozila za skupljanje otpada, koje je isporučio dobavljač Tehnix iz Donjeg Kraljevca te nakon što je početkom ove godine nabavljeno vozilo za skupljanje otpada na električni pogon, dobavljača Eol-Ekos iz Jurdana, krajem studenog vozni je park GKP Čakom obogaćen za još jedno vozilo, kamion – samopodizač za prijevoz kontejnera, poznate svjetske marke Iveco.

Pouzdani dobavljač novog vozila je renomirano domaće poduzeće Tehnix iz Donjeg Kraljevca s kojim GKP Čakom već godinama uspješno surađuje, a nabavna cijena vozila je 94.000,00 EUR bez PDV-a, odnosno 117.500,00 EUR s PDV-om.

Specijalno komunalno vozilo ima diesel motor s turbo punjačem i izravnim ubrizgavanjem goriva, zapremine najmanje 2900 ccm i snage od 129 kW te najveće dopuštene mase od 7500 kg. Vrhunsku tehnologiju, koja uvelike olakšava rad posade vozila, upotpunjuju i ručni mjenjač s najmanje 6 brzina, servo upravljač podesiv po visini i nagibu, ABS i ASR sustavi kočenja, klima uređaj i radio s uređajem za bežičnu razmjenu podataka putem radio valova i komandama na upravljaču, sa zvučnicima.

Novim kamionom – samopodizačem za prijevoz kontejnera, mogu se prevoziti kontejneri zapremnine od 4 do 7 kubičnih metara, a koje utovaruje vozač uz pomoć daljinskih komandi.

Vozilo ima osiguran 24-satni servis i isporuku originalnih rezervnih dijelova te visoke performanse u smislu sigurnosti i zaštite na radu, tako da su njegovom nabavkom i provedenim postupkom javne nabave sigurno zadovoljni i svi djelatnici poduzeća, naročito vozači vozila kojima je to svakodnevni posao. Posebno zadovoljstvo je činjenica da je zahtjevni zadatak još jednom besprijekorno obavilo poduzeće Tehnix, odnosno da je sva organizacija došla iz našega grada i iz naše, Međimurske županije.

U sredinama u kojima posluje, GKP Čakom neprekidno nastoji graditi povjerenje bliskim odnosom sa korisnicima i dobavljačima te time potaknuti njihovu brigu o okolišu, zdravlju i sigurnosti. Novi kamion – samopodizač za prijevoz kontejnera, zasigurno će olakšati rad radnicima Čakoma i uvelike poboljšati kvalitetu usluga GKP Čakom glede skupljanja komunalnog otpada.