Katarina Zrinski

9. travnja 2014.

Proteklih tjedana prionulo se uređivanju cvjetne gredice Katarina Zrinski. Glavninu gredice sačinjavaju trajnice, višegodišnje biljne vrste koje su kombinirane s različitim jednogodišnjim i dvogodišnjem biljem te niskim grmljem. Kako bi se uredila sama površina gredice, prekrivena je travnim tepihom, a uredno pokošen i njegovan travnjak dodatno doprinosi izgledu i urednosti površine kao i bilje kuglastih formacija koje je interesantno tijekom cijele godine. Sa sljedećih slika možete vidjeti kako je izgledalo postavljanje travnjaka.

Kako bi cvjetna gredica zasađena sezonskim biljkama bila u bojama od proljeća do jeseni, napravljeno je nekoliko izmjena u izgledu i obliku, a gdje će se bilje izmjenjivati ovisno o vremenu cvatnje.

Također, kako bi novouređena gredica zadržala svoju estetiku, a opet imala funkciju uljepšavanja grada, a samim time i ugađala svojim građanima, postavljena je i staza koja prolazi kroz jedan dio gredice. Staza je napravljena od granitnih kocki, te se svojim izgledom u potpunosti uklapa u okolni dio gredice.

Taxus baccata ̍Fastigiata aurea’, Cornus causa ‘Chinensis’, Acer palmatum ‘Butterfly’, te Prunus laurocerasus ‘Shipkaensis’ samo su neke od vrsta koje su se dosadile na gredicu.

 Izvedenim radovima gredici Katarina Zrinski dan je dašak svježine i ponovno vraćen sjaj i živost.