Groblje i pogrebne usluge

Poštovani korisnici!

U najtežim terenucima gubitka najmiliji osoba, dostupni smo Vam od 00:00 do 24:00 sata (uključujući nedjelju i praznike) na telefonu broj 098 211 662  i  telefonu broj 098 98 13 757 – na koje će Vam se javiti dežurna služba GKP ČAKOM d.o.o., a u tijeku radnog vremena od  6:45 do 14:45 sati na telefon broj 040 372-414.

Ljubazno osoblje GKP ČAKOM d.o.o. provest će Vas kroz cjelokupnu proceduru dogovaranja ukopa, od utvrđivanja vremena ispraćaja pokojnika, prijevoza pokojnika, organizacije kremiranja pokojnika, izrade osmrtnica, prodaje pogrebne opreme, cvijeća i svijeća i svih drugih pratećih poslova.

Obratite nam se s povjerenjem!

GKP ČAKOM d.o.o.

Značajke

Kompleks čakovečkog groblja zauzima površinu od 16 ha sa oko 5000 grobnih mjesta.
Thuje pokrivaju oko 30.000 m2 , od čega oko 6.000 m2 otpada na nasade više od 2 metra.
Na groblju je posađeno oko 2.100 m2 listopadne živice, te zasijano preko 52.000 m2 travnih površina.
Uređena je mreža puteva i staza (9.400 m2) prekrivena kamenom sipinom, koja isprepliće cijelu površinu groblja.

Groblje ima interni vodovod s dovoljnim brojem slavina.
Za odlaganja smeća na groblju koriste se kontejneri za selektivno odvajanje otpada .

Čakovčani se ponose izgledom i urednošću svog gradskog groblja, a mnogi posjetitelji svrstavaju ga u jedno od najljepših groblja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Osim groblja u Čakovcu, održavaju se i groblja u MO Ivanovec i MO Šandorovec koji su sastavu Grada Čakovca i to na površini od 29.374 m2 na groblju u Ivanovcu i 9.425 m2 na groblju u Šandorovcu.

Povijest

Čakovečko groblje na mihovljanskom brežuljku datira od davne 1773. godine. Ono je jedno od najstarijih groblja u Međimurskoj županiji. Godine 1860. groblje postaje općinsko i od tada se veća pažnja pridaje njegovom uređivanju.

Na ulazu groblja, godine 1864. sagrađeno je 40 kamenih stepenica i kapura sa zvonikom. U zvoniku je 1997. godine otvorena cvijećarnica. Uz velike crkvene svečanosti, 1868. godine, postavljen je visoki bijeli križ usred groblja. Od 1891. godine groblje se počelo parcelirati i malo je zaposlenog grobara. Prvi zaposleni grobar zvao se László Grész.
Na sjevernoj strani katoličkog groblja 1795. godine otvoreno je židovsko groblje.

1864. godine ono je prošireno, a 1892. godine židovsko pogrebno društvo “Chewra Kadischa” sagradilo je mrtvačnicu. Ista je korištena kasnije za sve pogrebe, a zbog dotrajalosti srušena ja 1991. godine. Iste godine otvorena je nova mrtvačnica primjerenija današnjim potrebama, na novom dijelu groblja.

Na starom dijelu groblja postoje stare grobnice kao što je arkada, građena u stilu grčke arhitekture. To je ujedno najljepša građevina Čakovečkog groblja. U grobnicama unutar arkade zakopani su u prošlom stoljeću franjevci. Na tom dijelu groblja naročito se ističe grobnica poznatog međimurskog dr. Ivana Novaka. Staro groblje počivalište je i našeg najpoznatijeg likovnog umjetnika Ladislava Kralja Mađimurca, roditelja velikog skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog, obitelji istaknutog građanina – čelnika u 19. stoljeću Alajoša Prusatza, poznate i ugledne obitelji Brodnjak, te drugih uglednih građana našega grada.

Srednji dio groblja nadovezuje se od arkade do židovskog groblja. Korištenje istog započinje šezdesetih godina ovoga stoljeća. Ono je također počivalište poznatih osoba od kojih se posebno ističe kipar Lujo Bezeredi. Ovdje je i spomenik u II svjetskom ratu i grobnica Karla Mrazovića. U tom dijelu groblja našla je posljednja počivališta i većina mladih hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

Izgradnja novog dijela groblja započela je 1985. godine. Dovršenje i korištenje istog otpočelo je početkom devedesetih godina. Koncept novog groblja prati stil “američkog travnog groblja”. Grobna mjesta su u ravnini okolnog zemljišta pokrivena travom sa okomitim nadgrobnim obilježjima.

Pogrebne usluge

  • Najveći izbor pogrebne opreme
  • Prijevoz pokojnika u zemlji i inozemstvu
  • Prateći poslovi za ukop, grobno mjesto i kremiranje
  • Izgradnja nadgrobnih spomenika
  • Upisi u posmrtnu pripomoć
  • Izrada osmrtnica, vijenaca, buketa, te njihova dostava

GKP Čakom d.o.o. pored redovitog održavanja groblja nudi vam i dodatne usluge održavanja grobnih mjesta tokom cijele godine i to:

  • sadnja cvijeća, održavanje grobnih mjesta
  • čišćenje grobnih mjesta
  • dostava cvjetnih aranžmana (uoči godišnjice, dana mrtvih) ili cvijeća u vazu (tjedno, mjesečno)
  • paljenje svijeća…

Opći uvjeti isporuke komunalne usluge za usluge ukopa i kremiranja pokojnika u krematoriju _

Opći uvjeti – UKOPI – Orehovica 21.03.2022.g

Opći uvjeti – UKOPI – Gornji Mihaljevec 2022.g.

cjenik usluge ukopa na grobljima grada Čakovca

cjenik usluge ukopa na grobljima općine Orehovica

cjenik usluge ukopa na grobljima općine Gornji Mihaljevec