Održavanje stabala na Čakovečkom groblju

3. veljače 2011.

U ponedjeljak 14. 02. 2010. g. djelatnici ČAKOM-a će započeti sa radovima orezivanja krošnji na stablima običnog graba sa zapadne i sjeverozapadne strane gradskog groblja u Čakovcu, tj. smjerom paralelnim sa Mihovljanskom ulicom.

Nadzorom nad zdravstvenim stanjem stabala, koji je izvršilo stručno osoblje GKP ČAKOM d.o.o., utvrđeno je da postoji nužna potreba za radovima oštrog orezivanja krošnji, ali i sječe manjeg broja   bolesnih i trulih stabala običnog graba i drugih vrsta.

Ovaj zahvat također ima za cilj poboljšanje svjetlosnih uvjeta za unazad nekoliko godina formiranu živu ogradu od sadnica tuje, koje zbog jake zasjene nadstojnih stabala graba nisu u mogućnosti normalno rasti i razvijati se.

S druge strane, ovom intervencijom nastojimo izaći u susret pritužbama građana koji održavaju grobove u neposrednoj blizini spomenutih stabala graba, a u periodu trajanja vegetacije su suočeni sa velikom količinom listova i plodova koji im svakodnevno padaju na obiteljske grobnice.

Radovi se izvode uz upotrebu hidrauličnih platformi za rad na visini, motornih pila, te stroja za glodanje panjeva.

Molimo sve sugrađane i posjetitelje groblja za razumijevanje dok traju radovi, očekivani završetak radova je kraj slijedećeg tjedna, a ovisi i o meteorološkim prilikama.