Odvoz praznicima u Općini Nedelišće

26. rujna 2018.

Poštovani korisnici s područja Općine Nedelišće!

Ovih dana dobivate putem dostavljača Izjave o načinu pružanja javne usluge zajedno sa cjenikom i popratnim dopisom koji uz pojašnjenje glede navedenih izjava sadržava i informaciju o odvozu otpada s područja Vaše općine praznicima i blagdanima. Obzirom da je ovog tjedna u Listu Međimurje objavljena informacija da je Načelnik Općine Nedelišće striktno zatražio da se na području Vaše općine otpad ne odvozi praznicima i blagdanima, dobili ste dvije oprečne informacije.

Dopis koji ste dobili ispisan je sistemski u srpnju ove ove godine kao popratni dopis uz ranije navedene izjave i zapravo je neaktualnog sadržaja glede pružanja predmetne usluge praznicima i blagdanima, obzirom na ranije navedeni zahtjev Načelnika Općine Nedelišće.

Kako ne bi nastali troškovi vezani za novi ispis i pakiranje  Izjava o načinu korištenja javne usluge, s Načelnikom Općine Nedelišće je dogovoreno da se naknadnim dopisom aktualizira informacija o radu praznicima i blagdanima.

Naime, od 01. studenog 2018. godine u Općini Nedelišće će započeti režim svakotjednog odvoza otpada. Obzirom da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do sada nije nabavio spremnike – kante za posebno prikupljanje biorazgradivog komunalnog otpada, GKP ČAKOM d.o.o. će privremeno pružati uslugu prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada u tjednima kada bi isti trebao prikupljati putem spremnika – kanti, putem vreća. Zbog navedenog, svaki korisnik će u drugoj polovici listopada dobiti paket od 10 komada vreća za prikupljanje biorazgradivog komunalnog otpad. Uz podjelu paketa od 10 komada vreća, svakom korisniku će biti dostavljena obavijest o načinu prikupljanja otpada nakon 01. studenog 2018. godine zajedno sa informacijom o prikupljanju otpada na praznike i blagdane (subotom prije, odnosno poslije praznika). Tom obaviješću će se aktualizirati informacija o prikupljanju otpada praznicima i blagdanima na području Općine Nedelišće i biti ćete pravovremeno obavješteni o zamjenskom danu odvoza otpada. Napominjemo da je GKP ČAKOM d.o.o. započeo pripremati i obavijesti – informacije o postupanju s otpadom koje će obuhvaćati i raspored prikupljanja otpada tijekom 2019. godine. S obzirom na stav Načelnika Općine Nedelišće već sada je razvidno da tijekom 2019. godine, GKP ČAKOM d.o.o. neće prikupljati otpad na području Općine Nedelišće praznicima i blagdanima. Te obavijesti – informacije također će pravovremeno biti dostavljene svakom korisniku.

Za kraj, ispričavamo se svim korisnicima s područja Općine Nedelišće za trenutno zbunjujuće informacije.  

S poštovanjem,

GKP ČAKOM d.o.o.