Priopćenje za javnost

21. ožujka 2012.

Nastavno na donju objavu:

GKP „Čakom“ d.o.o. daje sljedeće priopćenje:

Netočna je informacija iz sadržaja objave da je GKP „Čakom“ d.o.o. na bilo koji način povezan sa ovim, putem Facebooka sazvanim skupom, niti ga je tko kontaktirao ili zatražio bilo kakve dozvole za „građenje skulptura od porušenih stabala“.

S obzirom da GKP „Čakom“ d.o.o. trenutno u Perivoju Zrinski uklanja bolesna i trula, dakle opasna stabla, a drvna masa se iz opravdanih razloga još uvijek nalazi u Perivoju Zrinski, smatramo se pozvanim ukazati g. Jakšiću na činjenicu da je Perivoj Zrinski spomenik parkovne arhitekture, a da su porušena stabla u vlasništvu Grada Čakovca. Naime, prema propisima koji reguliraju postupanje s drvnom masom, strogo je zabranjeno dirati, a pogotovo micati drvnu masu sa područja gdje se ista trenutno nalazi, bez popratnica za drvo izdanih od strane Hrvatskih šuma. Stoga apeliramo na građane da ni u kom slučaju ne diraju i ne „igraju“ se sa drvnom masom u Perivoju Zrinski, jer osim što se radi o „opasnoj igri“, ona je i strogo zabranjena prema propisima o postupanju s drvom masom nakon rušenja drveća.

GKP „Čakom“ d.o.o. se objavom ovog priopćenja ograđuje od bilo kakve odgovornost i mogućih posljedica za skup najavljen na Facebooku.