U okviru projekta „Raising Awareness for a Greener Tomorrow“ održan prvi transnacionalni partnerski sastanak u Čakovcu

15. prosinca 2023.

Prošloga tjedna, 06. i 07. prosinca 2023.g., održan je prvi transnacionalni sastanak partnera na projektu „Raising Awareness for a Greener Tomorrow“ 2023-1-HR01-KA210-ADU-000155794. Domaćin sastanka bilo je Pučko otvoreno učilište Čakovec. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija iz triju zemalja: predstavnici iz Hrvatske – GKP ČAKOM d.o.o. (nositelj projekta) i Pučko otvoreno učilište Čakovec (partner), predstavnici iz Slovenije – Ljudska univerza Lendava (partner) te predstavnici iz Sjeverne Makedonije – Cjeloživotno učilište Vanco Prke (partner).

Sastanak je bio usmjeren na planiranje i provedbu početnih projektnih aktivnosti  koje se odnose na provođenje istraživanja o obrazovanju o okolišu i praksama gospodarenja otpadom u partnerskim zemljama te razvoj web stranice i interaktivnog alata za promicanje održivih praksi.

U okviru sastanka obavljen je i studijski posjet  Odlagalištu za neopasni otpad Totovec gdje je GKP ČAKOM d.o.o. partnere upoznao s radom odlagališta, sortirnice i kompostane kojima upravlja te načinima zbrinjavanja otpada.

Projekt „Raising Awareness for a Greener Tomorrow“ (akronim RAGT) je Erasmus + malo partnerstvo u obrazovanju odraslih kojeg je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Projekt je usmjeren na podizanje svijesti o zelenim temama s naglaskom na razvoj inovativnih obrazovnih alata te poticanje suradnje, razmjene znanja i promocije održivih praksi u području gospodarenja otpadom. Vrijednost projekta iznosi 60.000,00 eura i projekt se provodi u razdoblju 01.11.2023. – 30.04.2025.g.